عروس برتر

تاثیر موسیقی بر کودکان

چهارشنبه, ۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۰۱:۵۶ ب.ظ

موسیقی کودک و درک آن

کارل یاسپرس، فیلسوف بزرگ میگوید: “کسی که موسیقی را ادراک کند با کمک آن به رموز اخلاق پی میبرد.”
حقیقت این است که ما همواره در پی پیچیدگی و پیچیده‌تر شدن هستیم و هرآنچه که دشوارتر و غیرقابل مفهومتر باشد را والاتر دانسته و بیشتر میپسندیم در حالی که ساده‌ترینها، شبیه‌ترینها به خداوند هستند. خداوند ساده است. کودکان ساده‌اند. طبیعت ساده است. عالی‌ترین موسیقی همیشه ساده است و والاترین اخلاق همواره، نزاع و کشمکش را از بین میبرد. در جهان محسوس، اخلاق و موسیقی فرمانروایی میکنند و در جهان ناپیدا ارواح و خدایان حاکم‌اند. موسیقی آشفته که با شعوری منفی بنا نهاده شده است، انسان را بی‌نظم و بی‌انضباط میکند، نیروی شهوت و هوی و هوس مشتعل میشود و قدرت روحی را که از هماهنگی آرام ناشی است، نابود میسازد اما وقتی نغمه‌های الهی طنین افکن میشوند، احساس و اراده میشکفد و نوع دوستی و دلسوزی پدید می‌آید. کسی که همنوعان خود را دوست نمیدارد، موسیقی او را به چه کار می‌آید؟
روح به طور فطری عاشق “موسیقی آسمانی” است. روایت است هنگامی که خدا جسم آدم را خلق کرد، مدتها از داشتن روح ملکوتی محروم ماند, زیرا روح کراهت داشت وارد آن شود. این بود که گروهی از ملائک مقرب، داخل جسم آدم قرار گرفتند، مشغول نواختن موسیقی شدند. روح با شنیدن آن به هیجان آمد، مجذوب شد و به جسم درآمد. توصیه میشود که عالمهای ناشناخته پنهان در سکوت را در وادی علم، هنر و موسیقی کشف کنید و لذت ببرید.
در مورد کودکانی که با بدخلقی از خواب بیدار میشوند، میتوانید از جادوی موسیقی استفاده کنید. بعضی از کودکان به این دلیل با خلق‌ و خوی بد از خواب برمی‌خیزند که معمولاً در وسط یک رؤیا از خواب بیدار می‌شوند. در این‌گونه موارد سعی کنید زمان بیدار شدن کودک را به تعویق بیندازید؛ یا اینکه از یک ساعت جیرجیرکی یا وسایل موزیکال و یا آهنگهای نرم و بدون کلام طبیعت‌ مَدار استفاده کنید تا کودک به‌آرامی با صدای موسیقی از خواب برخیزد. مهم است بدانید که اگر موسیقی مربوط به سن کودک، قبل از رفتن به مهد کودک و یا مدرسه برای وی گذاشته شود و حس حاکم بر فضایی که کودکان دوست دارند، آماده شود، میتواند شادابی و نشاط، آرامش روحی و روانی، عشق به زندگی و آمادگی ذهنی برای فراگیری را رقم بزند.

موسیقی کودک و تاثیر آن در هوش

از جمله تاثیر موسیقی بر کودکان افزایش میزان ضریب هوشی در میان کودکان و بزرگسالان تا ۷درجه میباشد. افرادی که میتوانند یک ساز موسیقی را بنوازند باهوش ترند و زندگی اجتماعی و تحصیلات بهتری خواهند داشت. یکی از راههای تقویت اندیشیدن در کودکان، تشویق به شنیدن و درک موسیقی و تقویت مهارت شنوایی کودک است.
بچه‌های باهوشتر از حدود ۶ تا ۸ ماهگی به خوبی موسیقی را درک میکنند و با شنیدن صدای موسیقی های کلاسیک و ملایم، آرامتر میشوند.
کودکانی که بتوانند از یک سالگی از آلات موسیقی به تناسب سنشان استفاده کنند و این کار را با کمک شما یا معلم موسیقی یاد بگیرند، در آینده هم میتوانند نسبت به سایر بچه‌ها توانایی کسب موفقیتهای بیشتری در زمینه‌های دیگر داشته باشند. فرستادن کودک به کلاس موسیقی او را از نظر روانی آرامتر و از نظر ذهنی خلاقتر میکند.
به خاطر داشته باشید که برای یادگیری موسیقی، کودک شما باید دست ‌کم شمارش اعداد تا ۱۰ و الفبا را آموخته باشد و بتواند برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی یک موضوع یا درس تمرکز کند.
بنابراین بهتر است اولین تلاش جدی برای آموزش موسیقی به کودک پیش از شش یا هفت سالگی نباشد.
موسیقی ابزاری قدرتمند برای تعالی فکر و ذهن است. آموزش موسیقی میتواند به کودک کمک کند تا تمرکز، کنترل احساسات و کاهش اضطراب را در خود پرورش دهد. تمرین موسیقی ضخامت کورتکس مغز را در نواحی مرتبط با عملکردهای اجرایی از جمله حافظه جاری، کنترل توجهات و برنامه ریزی برای آینده تحت تاثیر قرار میدهد.
قرار گرفتن در معرض موسیقی و شرکت فعال در خلق آن می تواند زندگی یک کودک را هم آنی، هم در بلندمدت غنا بخشد و در او خلاقیت و شکوفایی برانگیزد. ارزشهای فرهنگی را به وی منتقل و به رشد جسمانی، فکری و اجتماعی او کمک کند. موسیقی به کودک، وسعت دید میدهد.
برخی کودکان در سنین پایین نوازندگان خوبی هستند اما بعضی از خانواده‌ها علیرغم امکان مالی، بدون هیچ توجهی از کنار این استعداد نهانی به سادگی میگذرند. باید توجه داشت که کودکان امروز، آینده فردای جامعه هر کشور را تضمین میکنند و اگر به خلاقیتهایی که در وجودشان هست، ارزش داده شود، میتوانند درآینده نزدیک جامعه ای پویا و مثبت را خلق کنند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی